България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Григор Димитров - без конкуренция за спортист на годината

Каква беше изминалата 2019 година за най-добрия ни тенисист?

05.11.2019 | 10:06 Редактор: Тодор Петров

Григор Димитров не би трябвало да има конкуренция в България за спортист на годината. Това обяви спортният редактор на Bulgaria ON AIR Александър Рангелов.

Преди дни най-добрият ни тенисист показа невероятен тенис и стигнал до полуфиналите на "Мастърса" в Париж, където след равностойна битка загуби от бъдещия шампион в турнира Новак Джокович (6:7, 4:6).

"Няколко точки решават даден мач. Така беше с Джокович. Не може да взима тези решаващи точки срещу големите. Вече е в такава възраст, в която не би трябвало да има оправдания. Има го опита. Всички искаме да спечели турнир от Големия шлем или поне да стигне финал", коментира Рангелов в студиото на "България сутрин".

"Да се надяваме, че силният му завършек ще е добра предпоставка за силно начало на 2020 година. 2019 г. започна кошмарно, по-голямата част от годината бе много слаба за него. Тенисът явно има много психология, много неща, които зависят единствено от теб. Трябва да уважаваме това, което прави Григор и мастото, на което се намира", каза още спортният журналист.

Според него Гриши има всичко, за да постига много успехи, но трябва да бъде по-концентриран и по-събран.

"Големият проблем при него е, че от номер 3 се смъква до номер 73. Сега е в Топ 20 и отново имаме големи очаквания към него. Като изключим Надал, Джокович и Федерер, срещу всички останали от Топ 10 не би трябвало да има проблеми", смята Александър Рангелов.

Вижте още във видеото с целия разговор.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК