България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Журналисти: Не видяхме цялостна стратегия и визия за София

Коментар на Емилия Милчева и Емил Спахийски пред Bulgaria ON AIR

04.11.2019 | 10:25 Редактор: Василена Василева

"Този четвърти за Фандъкова мандат вероятно ще ѝ бъде последен. И много труден. Защото тя го поема с доста нестабилно мнозинство в Общинския съвет", коментира в студиото на "България сутрин" журналистът Емилия Милчева.

Тя отбеляза, че това, което е липсвало в дебатите за кандидатите за столични кметове по време на предизборната кампания, е изграждането на цялостна стратегия и визия за София.

"Не видяхме никъде конкретни планове за интеграцията на столицата ни през следващите четири години. Подобно нещо не стана ясно и от платформата на подкрепената от БСП Мая Манолова. В София живее и работи 1/3 от населението на България. И всички сме наясно с проблемите и ситуацията в града", допълни още Милчева.

Пред Bulgaria ON AIR журналистът Емил Спахийски пък подчерта, че кандидатът, който най-коректно е изкарал на преден план проблемите на столицата ни, е бил Борис Бонев.

"Той стана популярен най-вече сред младите, търсещи своя герой. В страната пък се превърна във феномен, когато се появиха предварителните резултати от вота, сочещи го за трета политическа сила в София", каза той.

Вижте още във видеото!

Харесайте страница ни във Facebook ТУК