България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Случи се десни да гласуват за Манолова, видяхме Фандъкова като политик

Коментар на Първан Симеонов от "Галъп Интернешънъл"

04.11.2019 | 09:40 Редактор: Юлия Христова

Случи се десни да гласуват за Мая Манолова - част от подкрепилите Бонев и Игнатов гласуваха за нея. Борисов е по-скоро балансьор и не се вдигна антивълна в София, подобно на други големи европейски градове. Това каза в "България сутрин" политологът Първан Симеонов, изпълнителен директор на социологическата агенция "Галъп Интернешънъл".

"Голяма част от десните бяха в дилема", отбеляза той.

По думите му явно е имало съсредоточаване на сили в големите градове - Пловдив и София, където ГЕРБ хвърлили всички сили.

Според него трудно ще се разбере дали се е отразило, че в ГЕРБ го е нямало Цветан Цветанов. Борисов показал, че може да управлява партията.

"Трудно е да се предположи какво би станало, ако имаме касиране на вота. Не вярвам да се случи това обаче. Останаха много незадоволени очаквания. Не мисля и не личи да има идея за политически проект на Манолова. Постижението ѝ не е никак малко без партия, за първи път видяхме Фандъкова като политик, а не като администратор", посочи политологът за Bulgaria ON AIR.

Навсякъде се търсило освежаване, новото, рестарт по отношение на лицата, за които гласуваме - Слави Трифонов вече се бил заявил в тази ниша.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК