България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Спечелиха хората, които не харесват комунизма, смята Хампарцумян

Има съществен мажоритарен елемент във всичко, което се случи, отбеляза той

04.11.2019 | 09:55 Редактор: Василена Василева

"Понятието "дясно" в България е доста флуидна концепция. Важно е да отбележим обаче, че местните избори бяха спечелени от хората, които не харесват комунистите. В София конкретно тази власт никога не е била на почит", коментира в студиото на "България сутрин" банкерът Левон Хампарцумян.

Той бе категоричен, че това, което се харесва у кандидат-кметовете, са добрият публичен имидж, интелигентността и компетентността. И не било задължително те да бъдат свързани с харизма.

"Малко харизма в политиката никога не пречи. Тя обаче не може да управлява сама. Трябва да бъде подкрепена от други качества и хора, които разбират от работата си", допълни още той.

Пред Bulgaria ON AIR Левон Хампарцумян oтбеляза, че отправяйки поглед към резултатите от изборите, става ясно, че именно такива хора са спечелили вота.

"Има съществен мажоритарен елемент във всичко, което се случи. Напълно нормално е един политик да води политическа кампания всеки ден. Той непрестанно трябва да показва какво върши и да бъде разпознаваем", подчерта гостът.

Вижте видеото с целия разговор!

Харесайте страница ни във Facebook ТУК