fallback

Как чертите на лицето издават какви сме?  

Физиогномиката е приложима във всички професии, твърди експерт

01.11.2019 | 10:06 Автор: Юлия Христова

Именно лицето е онова, което съдържа информация за потенциала за професионално и кариерно развитие и предпоставка за успех в комуникацията.   

Има няколко школи, които изучават чертите на лицето. Дори е имало времена, в които заради лицето опредлени хора не са били допускани във властта. Това каза за "България сутрин" експертът по физиогномика д-р Валерия Цимбал. 

По думите ѝ всеки носи определени поведенчески характеристики.

"Всички сме физиономисти. Носът е най-древният орган, по който се ориентираме - определя как ще се отнесем към нещо или някого. Изучаваме разположението и симетрията на частите на лицето", допълни тя за Bulgaria ON AIR.

Често тази наука е приложима при изработката на фотороботите в криминалистиката, но е полезна във всяка професия, както и за родителите, които трябва да насочат децата си към дадена професия. 

"Анализирайки лицето на Тодор Живков, бих казала, че е човек с висок интелект и вътрешна интуиция. Хората с големи уши са добри в дългосрочните прогнози. Снимките на Мая Манолов и Йорданка Фандъкова пък говорят за това, че са доста силни личности", каза още тя. 

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback