България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Как чертите на лицето издават какви сме?  

Физиогномиката е приложима във всички професии, твърди експерт

01.11.2019 | 10:06 Редактор: Юлия Христова

Именно лицето е онова, което съдържа информация за потенциала за професионално и кариерно развитие и предпоставка за успех в комуникацията.   

Има няколко школи, които изучават чертите на лицето. Дори е имало времена, в които заради лицето опредлени хора не са били допускани във властта. Това каза за "България сутрин" експертът по физиогномика д-р Валерия Цимбал. 

По думите ѝ всеки носи определени поведенчески характеристики.

"Всички сме физиономисти. Носът е най-древният орган, по който се ориентираме - определя как ще се отнесем към нещо или някого. Изучаваме разположението и симетрията на частите на лицето", допълни тя за Bulgaria ON AIR.

Често тази наука е приложима при изработката на фотороботите в криминалистиката, но е полезна във всяка професия, както и за родителите, които трябва да насочат децата си към дадена професия. 

"Анализирайки лицето на Тодор Живков, бих казала, че е човек с висок интелект и вътрешна интуиция. Хората с големи уши са добри в дългосрочните прогнози. Снимките на Мая Манолов и Йорданка Фандъкова пък говорят за това, че са доста силни личности", каза още тя. 

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК