България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

15 участия за 8 дни: Големите български гласове покориха Китай

Разговор с диригента Илия Михайлов

31.10.2019 | 10:10 Редактор: Тодор Петров

Хорът на Големите български гласове покори Китай с участието си в фестивал на нематериалното културно наследство. В рамките на 8 дни сънародниците са записали цели 15 участия.

"Фестивалът се спонсорира от ЮНЕСКО и китайското министерство на културата. Целта е нашата музика да достигне до възможно най-широк кръг хора. Пяхме и на китайски, изключително широка програма. Различните публики реагираха абсолютно по еднакъв начин. Много се радваха. Реагираха на песните ни без да разбират езика", разказа хоровият и оркестров диригент Илия Михайлов в "България сутрин".

"Огромен интерес имаше и от обикновените хора, не можехме да починем 5 минути. Тук съм вече 4-5 дни, никой не се е снимал с мен и започвам да се натъжавам", сподели с усмивка Михайлов.

По думите на диригента, за 21 години това една от най-богатите за него професионални опитности, тъй като 15 групи от 5 континента са били непрестанно заедно в Китай.

Съставът се състои изцяло от жени, а диригентът Илия Михайлов сподели пред Bulgaria ON AIR, че всички се чувстват като едно голямо семейство.

Вижте още във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК