България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Лекар от Спешна помощ се впусна в битката за район "Изгрев"

Д-р Делян Георгиев: Презастрояването е най-тежкият проблем на квартала

31.10.2019 | 08:51 Редактор: Ивет Арабова

"Винаги съм бил обществено ангажиран човек. Не ми е било основна идея да се занимавам с политика, но съм амбициран да помогна за промяната в район "Изгрев". Там в момента има много силно застрояване", каза в студиото на "България сутрин" кандидатът за кмет на район "Изгрев" от БСП - д-р Делян Георгиев.

Според него е важно, че много от кандидатите на тези избори са искали промяна.

"Хората застанаха срещу статуквото, дори в район "Изгрев" изборът не е между ляво и дясно, а за промяната. Перфекционист съм и когато се отдавам на нещо, го правя на 100%, което значи, че бих оставил на заден план лекарската си практика", сподели д-р Георгиев.

Той заяви, че кметът трябва да бъде добър мениджър и администратор.

"Чистката не е полезно нещо. Който работи, трябва да остане и да го прави. Няма такова нещо като професионални политици. Всеки гражданин знае какво не му харесва в неговия район. Трябва да се спазва последователността на нещата", каза още д-р Делян Георгиев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му основният проблем в "Изгрев" е тежкото презастрояване, което не е съобразено с инфраструктурата на района. Той наблегна на факта, че в квартала няма нито една детска градина.

Вижте видеото с целия разговор!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК