България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Какви са мостовете между хората и политиката?

Коментар на актьора Валентин Танев и PR експерта Любомир Аламанов

27.10.2019 | 12:40 Редактор: Ивет Арабова

"Ако сложиш първо своите проблеми, няма да издържиш дълго като кмет", каза в специалното предизборно студио на Bulgaria ON AIR "Голямото наместване" актьорът Валентин Танев.

"Невъзможно е един кмет да не прави нищо 4 години. Дребните битови проблеми изобщо не са малки всъщност", смята PR експертът Любомир Аламанов.

"Непременно човек трябва да се информира преди да стане от дивана и да отиде да даде своя глас. Задачата, в която аз живея, се казва София. Трябва да си отговоря кой предлага най-доброто решение на тази задача, а и важно е реално да може да я реши, а не само да обещава. Умея да отсявам въздуха от реалните решения", коментира актьорът Валентин Танев

Според него най-трудно е да се върши всекидневната работа. Той твърди, че хората вече започват да искат конкретни неща, което е част от западното мислене.

"Хората започнаха да не вярват на политическите послания, а искат кандидатите за кметове да отидат на място и да покажат решенията си. Това се забеляза много силно през тази кампания. Хората имат гражданско самосъзнание", обясни Любомир Аламанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му демокрацията е процес, в който всеки израства по-малко с всеки ден.

"Все още сме една заспала група, в психологията на народа е това. Неслучайно преди толкова години е създадена и песента "Стани, стани, юнак балкански, от сън дълбок се събуди". Важно е да се събудим и да почнем да реагираме", каза още Валентин Танев.

Вижте целият разговор във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК