България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Борислав Игнатов: Имам управленски опит за кметското място в София

Не бих подкрепил Фандъкова или Манолова за балотаж, посочи той

23.10.2019 | 09:05 Редактор: Юлия Христова

Като кандидат за кмет представлявам съвременната дясна политика. Твърдя, че имам управленски опит за кметското място, нещата могат да бъдат направени много по-добре в София. Това каза в "България сутрин" арх. Борислав Игнатов, кандидат за градоначалник на столицата от "Демократична България".

Той подчерта, че ще продължи проекта със софийското метро, ако стане кмет, но иска да се работи и в кварталите с по-голяма скорост.

"Много е важно да се случват нещата бързо, децата порастват и заминават. Цялата ни кампания беше построена около срещи с гражданите, не искам да налагам нещо, от което няма нужда. Демократично обсъждаме нещата и коригираме според мненията. Боря се за всеки глас, днес хората са много демотивирани да гласуват. Кампанията върви много добре и отзивите са позитивни", посочи той за Bulgaria ON AIR.

Игнатов подчерта, че щяло да е по-добре, ако е бил подкрепен от СДС, но в последните години важал принципът "разделяй и владей". Въпреки това той смята, че ще стигне до балотаж.

Игнатов обаче отбеляза, че не би подкрепил Фандъкова или Манолова на балотаж. И двете били симпатични личности, но зад тях се криели тъмни сенки - едри мъже, които използвали крехки жени. 

"Проблемът с презастрояването на София идва от общия устройствен план. Моята теза е, че той трябва да се преразгледа. Управлението на цялата община ще бъде много по-прозрачно ако стана кмет. Никой няма да има мнозинство в общинския съвет според социологията. Ще се обединяваме с тези, които имат допирни точки с нашата програма", посочи още събеседникът в студиото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК