България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Кой грабна приза за успешен млад лекар на годината?

Защо д-р Костурков избра да работи в Горна Оряховица?

18.10.2019 | 10:50 Редактор: Юлия Христова

Наградите "Лекар на годината 2019" бяха връчени за 16-та поредна година.

Медици бяха отличени и в категориите "Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники"; "Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност; "Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация"; "Ти си нашето бъдеще".

Тази година една от наградите е посветена на инициативата "Добрата дума лекува", която е част от националната кампания срещу насилието над медици #ПребориГнева. 

"Беше приятна изненада, щастлив съм. В Горна Оряховица работя в добри условия, с добра апаратура и имам възможност за развитие", каза в "България сутрин" отличеният в категория "Ти си нашето бъдеще" д-р Илко Костурков, който е гастроентеролог.

По думите му у нас има условия за работа на младите лекари, но нивото е по-различно все пак от това в София. Малко са общинските болници, които предлагали идеални условия за развитие.

"Моята идея винаги е била да уча медицина и да помагам на хората. Имали сме редица случаи с пациенти, които са били обречени, но сме се справяли. Нивото при младите лекари у нас е много добро, но трябва да се полагат повече усилия за развитието им", посочи той пред Bulgaria ON AIR

Наградата "Лекар на годината 2019" спечели проф. Пламен Георгиев Панайотов - началник на Клиниката по кардиохирургия в Университетската болница "Св. Марина" във Варна.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК