България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

В "Младост" излизат на протест заради намеренията за махане на пазара

Хората твърдят, че кварталът е презастроен и няма място

10.10.2019 | 08:35 Редактор: Ивет Арабова

Жителите на ''Младост'' излизат на пореден протест срещу застрояването и са готови с жива верига да бранят емблематичния пазар. Оказа се, че сергиите са разположени върху частен парцел, а собственикът има намерение да построи 8-етажна жилищна сграда. 

"Стана ясно, че е постъпило писмо в Столична община за промяна на статуса на терена. За нас пазарът е нещо, без което не можем, това е едно голямо удобство. Вчера разбрахме от г-жа Мария Илиева, че собственикът е изтеглил това писмо и се е отказал", коментира мъж от квартала пред репортер на Bulgaria ON AIR.

В "Денят ON AIR" кандидатът за кмет на ГЕРБ за "Младост" Мария Илиева каза, че собственикът е оттеглил молбата си и пазарът няма да бъде събарян.

Друга жена сподели, че общественото обсъждане е много голям проблем и не достига до гражданите.

"Искаме доказателства, защото постоянно ни лъжат. В "Младост" в момента сме във война с инвеститори и собственици и не ни се обръща внимание", каза още тя.

"Подобна промяна би била трагична за квартала. "Младост" е толкова презастроен, че няма място за хората и за колите", каза друга протестираща.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК