Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Кандидат-кметът на ГЕРБ за "Младост": Няма да се събаря пазарът в квартала

Мария Илиева: Имам идея за модулен паркинг в района

09.10.2019 | 20:17 Редактор: Ивет Арабова

"През 2007 г., когато се въведе съкратеното производство, имаше много прекратени дела. В резултат на многото дебати взехме решение да премахнем съкратеното следствие само за умишлени убийства. Искрено се надявам хората да усетят, че ще получат правосъдие - именно това е основната идея ", каза кандидатът на ГЕРБ за кмет на район "Младост" в София - Мария Илиева в "Денят ON AIR".

Междувременно предстои нов протест в "Младост" срещу премахването на пазара в квартала.

"Има опити да се използва и пренасочва гражданската енергия. Собственикът на терена отправи предложение за промяна на предназначението до главния архитект на района. Преди становището на г-н Стефанов излезе тази информация. Искам категорично да заявя, че няма да има събаряне на пазара в "Младост". Няма издадено ново разрешително за строеж, обясни още Илиева.

Тя съобщи, че собственикът на пазара в "Младост" е оттеглил предложението си за промяна на предназначението на терена.

"Когато научих за Центъра по наркомании и преместването му в "Младост", отправих питане към здравния министър. Той заяви, че центърът ще се премести. Европейската практика показва, че тези институции са по-полезни, когато са извън центъра на града. Хората са притеснени, но аз работя за местенето на Центъра по наркомании", коментира Мария Илиева в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ Министерството на здравеопазването трябва да реши къде да бъде ситуиран Центърът по наркомании.

"Трафикът е проблем на всеки голям европейски град, включително и на София. Още следващата седмица започва процедурата за Южната дъга. Ще има нови спирки на метрото в квартала, в "Младост" има най-много метростанции. Едната нова ще е на "Арена Армеец". Имам идея за реализиран на модулен паркинг, с който ще се осигурят паркоместа за много автомобили", сподели още Мария Илиева.

Вижте видео с целия разговор.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК