България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Струни" повдига темата за сексуалното насилие над деца

Писателят Радко Пенев представи новата си книга

09.10.2019 | 10:41 Редактор: Тодор Петров

Децата притежават чистота и непредубеденост. Могат ли възрастните и времето да излекуват раните на малките от уж безгрижните години? Този въпрос, поставен извън познатите жанрови рамки, развива в своята нова книга писателят Радко Пенев. 

Представянето на книгата "Струни" е днес от 18:30 часа в книжен център "Гринуич". В нея той пише за сексуалното насилие над деца. 

"Множество събрани истории, до които съм се докосвал в миналото. Няма конкретен човек, за когото да става въпрос. Избрах тази тематика, защото искам да припомня на хората какво означава да си дете", посочи Пенев в "България сутрин".

Централно място в книгата заема преодоляването на насилието. Засегнат е въпросът със страничните наблюдатели, които не вземат отношение срещу насилието.

"Наблягах на психологическия момент. Голяма част от нещата направих по усет. Всичко е въпрос на моя преценка. Финалът е много особен - предоставя възможност за избор. За мен вината никога не може да бъде изчистена докрай", каза още писателят пред Bulgaria ON AIR.

Според него в днешно време дългите форми, каквито са романите, са скучни за децата, които са свикнали да скролват в социалните мрежи. 

"Тази история в "Струни" се трупаше, събирах парчетата, но присъстваше през цялото време. Дългите часове плаване дават време да си изясниш собствените мисли. След "Струни" ще имам време за почивка", сподели още авторът.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК