България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Събират книжки и играчки за деца от социално слаби семейства

До 15 октомври всеки може да се включи в кампанията "Подари приказка"

07.10.2019 | 09:35 Редактор: Тодор Петров

Кампанията "Подари приказка" събира книжки и играчки за социално слаби семейства и техните деца.  Екип на Bulgaria ON AIR посети фондация "Тръст за социална алтернатива", където се събират книги и играчи по програмата "Заедно – здраво бебе, здраво бъдеще". Кампанията ще продължи до 15 октомври.

"Тези играчки са предвидени за децата, с които работим по програма "Заедно – здраво бебе, здраво бъдеще". Това са дечица от 0 до 2 години. Работим с техните майки още от етапа на бременността. Едно от изискванията за включване в програмата е семействата да са в риск и икономически неравностойно положение. Тези деца са родени в бедност и техните семейства нямат възможността да им купят тези книжки и играчки, които ще дарим", разясни Оля Георгиева, която е координатор в "Тръст за социална алтернатива".

Събраните до момента книжки и играчки са над 200, като от фондацията очакват до края на кампанията да бъдат събрани поне още толкова. 

"Включват се всякакви хора от цяла България. Освен на място в офиса, всеки заинтересован от кампанията може да изпрати книжки и играчки по куриер за наша сметка", уточни Оля Георгиева.

Няма изисквания играчките да са нови. По-голямата част от вече получените не са нови, но са изключително запазени. Те минават през обработка и химическо чистене, за да са подходящи за дечицата.

"Няма риск от злоупотреба, тъй като работим ежеседмично с децата и техните родители. Нашите акушерки и медицински сестри са всяка седмица в домовете на тези майки и деца - отлично виждат условията, в които живеят хората", каза още Георгиева.

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК