България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Багатур" ще участват в тазгодишния спектакъл "Нашето време"

Ще има музика на живо, рецитал на стихове и танци 

03.10.2019 | 10:45 Редактор: Ивет Арабова

С отговорната мисия на посланици, представящи атрактивно древните епохи в съвременен контекст, се заемат за пети път организаторите на спектакъла „Нашето време".

"На 19 октомври в кино "Освобождение" от 19 часа ще бъде спектакълът. Той ще е комбинация от музика на живо, рецитал на български стихотворения и танци. Ще участват Руслан Мъйнов, Ния Петрова, китаристът на "Обичайните заподозрени" и за първи път "Багатур".Това каза в студиото на "България сутрин" организаторът на концерт-спектакъла "Новото време" Марио Георгиев.

Той сподели, че ще се отдаде почит на фолклора, езика и исторически личности. 

"Ние от "Багатур" много добре припокриваме идеята на концерта. Ние разделяме тогавашните и сегашните българи, защото тогава ценностната система е била друга. Имало е много добре изяснена йерархия, тогава хората не са се лутал. Започнали сме от 2000 година да работим, имаме много голяма база край Стара Загора. Там има възможност да се язди, да се стреля с лък", разказа Христо Христов от прабългарската школа за оцеляване "Багатур" в ефира на Bulgaria ON AIR.

Марио Георгиев обясни, че сам е търсил участниците в спектакъла, като е било важно всеки да има отношение към песните.

"Руслан Мъйнов се включва за пети път. С него се познаваме много добре и с малко говорене стигаме до много добри резултати. Той ще разкаже нещо и ще има музикално участие в спектакъла", допълни той.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК