България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Нито един кандидат за власт не се яви на IQ теста на "Менса"

Страх ги е, че ще оповестим резултатите им, посочи Христо Радков

30.09.2019 | 08:31 Редактор: Тодор Петров

Нито един представител на кандидатите за местна власт не е откликнал на поканата на "Менса България" и не се е явил на теста за интелигентност в събота. Това обяви зам.-председателят на "Менса България" Христо Радков пред екип на Bulgaria ON AIR.

Участниците в изборите бяха поканени за поредна година да проверят нивото си на интелигентност напълно безплатно, ако се съгласят резултатите им да бъдат обявени публично.

"Нямаше нито един представител от кандидатите. Или ако е имало представител, той не го е обявил. Причината да ги каним всеки път е, че всички се оплакваме, че България е на дъното. Зависи от това кой ни управлява. Ако имаме повече данни за нашите бъдещи управляващи, ще можем по-лесно да направим преценка кой е по-подходящ", обясни Радков в ефира на "България сутрин".

И тази събота от 11 часа кандидатите за местна власт ще имат възможност да се явят на теста за интелигентност, обяви той.

Според Радков, който и да е управляващ, би трябвало да има поне 100 единици IQ, а 50% от обществото да има по-ниско IQ от него. Колкото по-голямо е населеното място, толкова по-висок трябва да бъде коефициентът на интелигентност, смята той.

"В София дали кметът ще има трактор не е чак толкова важно. Страхът от теста е да не би да изтекат техните данни, ако те не са доволни. Повече ги е страх, че ще оповестим техните резултати без те да ни разрешат. Нещо, което никога не се е случвало", каза още зам.-председателят на "Менса България".

Радков за пореден път подчерта, че сме с най-много жертви на пътя в Европа и препоръча на кандидатите за местна власт да изложат вижданията си за промяна на пътната обстановка и мерки за пътна безопасност.

"Искам да видя при кандидатите плана за промяна на безопасността на движение", настоя той.

Вижте видеото с целия разговор.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК