България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Психиатър за убиеца на Андрей Монов: Психопат е, ще има голям натиск 

Д-р Герев: Травмата на родителите никога няма да бъде заличена

24.09.2019 | 09:15 Редактор: Ивет Арабова

"Преди във всеки български затвор имаше и психолози, и психиатри. При случая с Джок Полфрийман говорим за тежък дефект и психопатска нагласа". Така психиатърът д-р Веселин Герев коментира в "България сутрин" решението за предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман, убил студента Андрей Монов.

"Доколкото знам тези, от които се е защитавал, нито са били въоръжени, нито са били опасни за живота му. Психопатът обаче налита агресивно и вади оръжие, ако има такова. Тук решението на Полфрийман е било късосъединителната реакция", каза д-р Герев.

В момента заради липса на документи Полфрийман няма как да бъде свободен веднага.

"Реакцията на Полфрийман е компенсаторна. Адвокатите са му дали съвет, за да може да облекчи положението си. В затвора той ще задълбочи дори реакциите си. Там той става още по-голям психопат, защото е капсулиран в пределите на затвора. Мотото на психопата е: 100 души убивам, но на себе си не посягам", обясни психологът в ефира на Bulgaria ON AIR:

Според д-р Герев прословутата фраза "Ще влезе в затвора и ще стане човек" не е валидна и почти всички затворници биват освобождавани предсрочно.

"Не мога да гадая какво е било в главата на съдията, но травмата в психиката на родителите на Монов никога няма да бъде заличена. Виждането отново на Джок Полфрийман ще възбуди техните преживявания и ще разстрои техния живот. Не мога да коментирам действието на съда, но общественият натиск ще е голям. Психиката на хората е устроена по-този начин, че те ще са съпричастни с пострадалите", заключи психиатърът.

Вижте във видеото целия разговор с д-р Герев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК