Облачен и дъждовен вторник, температури до 23 градуса

Над Черноморското крайбрежие преди обед ще бъде облачно и ще превали

24.09.2019 | 07:45 Редактор: Юлия Христова

Най-ниските температури днес ще бъдат от 10 до 15 градуса. През деня ще има условия за превалявания на много места. Преди обед слабо ще превали, главно в източната половина на страната, а следобед по-продължителни ще бъдат валежите в западните и южните райони. Около планините са възможни по-интензивни извалявания с гръмотевици. Максималните температури ще стигат от 18 до 23 градуса. 

Над Черноморското крайбрежие преди обед ще бъде облачно и ще превали. Следобед ще има временни разкъсвания на облаците. Вятърът ще бъде слаб. Температурата на въздуха ще стига до 22 градуса, а на морската вода - 21-23 градуса. Вълнението по южното крайбрежие ще бъде умерено, а на север – слабо.

Над планините – облачно и по високите части мъгливо време. С прекъсвания ще превалява, по-интензивно следобед над Рило-Родопския масив. Температурата на 2500 м височина ще достигне 6 градуса, на 1500 - около 12-13. 

Според синоптика на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева, в сряда ще превалява в Добруджа в сутрешните часове, а след пладне и на места около планините, но валежите ще бъдат краткотрайни. Ще има временно намаление на облаците.

В четвъртък преди обед облачността временно ще намалява, дневните температури ще достигат 21-26 градуса. Следобед от запад на изток ще се заоблачи и отново ще превали. В петък облаците ще намалеят над Западна и Централна България.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК