България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

''Писма от Антарктида'' - новият разтърсващ български филм

Подробности за лентата от Теодора Дончева и Станислав Дончев 

23.09.2019 | 10:22 Редактор: Тодор Петров

Доскосваща и разтърсваща е житейската история, която описват създателите на ''Писма от Антарктида''. Разказ за силата на майчината любов, готова да създаде цял нов свят, за да предпази своя син от жестоката истина за неговия баща.

Предпремиерата на лентата е на 28 септември от 18 часа във Фестивалния комплекс във Варна. Филмът тръгва по кината от 11 октомври.

"Сигурни сме, че филмът ще бъде добре приет от зрителите. Сценаристите са написали една много достоверна история. Оказва се, че темата засяга много хора. Родителите често са склонни да казват полуистини или лъжи, за да предпазят децата си", сподели продуцентът на филма Теодора Дончева пред Bulgaria ON AIR.

Режисьорът на ''Писма от Антарктида'' Станислав Дончев пък посочи, че все пак истината трябва да се казва, защото всяка лъжа усложнява живота на хората. Във филма Антарктида е символ на бялата лъжа, която обаче се разпада.

За една от главните роли екипът е направил кастинг с около 200 деца, за да се спре в крайна сметка на 8-годишния Симеон Ангелов. Във филма участват също Ирмена Чичикова и проф. Христо Пимпирев.

Дончев отбеляза в студиото на "България сутрин", че филмът въздейства най-много на татковците със синове.

"Имаше много трудни моменти, но през цялото време сме се водили от любовта и увереността, че трябва да направим филм, който да вълнува повече хора. Определено е семеен филм и ще бъде интересно за всички", каза още Теодора Дончева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК