България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Преди вота: Избирателите имали нужда от рязка промяна на политики

ВМРО умееели да формулират тези, които достигат до повече хора

23.09.2019 | 09:00 Редактор: Юлия Христова

В битката за кметския стол на София се включва още един силен играч. ВМРО номинира Ангел Джамбазки за кандидат-кмет на столицата, а очакванията на воеводите са той да победи от раз.  

Социалистите пък очакват да удвоят резултата си от предишните  местни избори. Те обявиха своята подкрепа за вече бившия омбудсман Мая Манолова.

"Ангел Джамбазки има специфичен таргет, по-широк от този на "Атака". ВМРО умее да формулира тези, които достигат до по-широк кръг от избиратели. "Атака" по принцип няма голям шанс за победа", каза в студиото на "България сутрин" политическият психолог професор Антоанета Христова. 

Според нейната прогноза ВМРО ще вкара добра група общински съветници след изборите.

"Както върви кампанията, се очертава спецификата на по-спокоен профил на Фандъкова, минимизира се шансът Игнатов да стигне до балотаж", каза тя пред Bulgaria ON AIR. 

"Много е интересна игрaта на БСП - линия на прилепване. Да не можеш да изелзеш от него, наблюдава се като говорене, но този път е по-различно", коментира още Христова. 

Прогнозота ѝ е, че правителството няма да падне по никакъв начин. Хората обаче имали нужда от рязка промяна на политики. 

Тя обясни, че в обкръжението на всеки политик има хора, които му говорят каквото иска да чуе. Въпросът бил дали има послание за обединение към хората, които иска да управлява. Единението било знак за успех, разединението - знак за липса на политическа култрура.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК