България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Над 50 вида спорт ще завладеят София следващата седмица

Повече за събитието от Стоян Андонов и Денислав Коджабашев

20.09.2019 | 09:27 Редактор: Ивет Арабова

София се превръща в европейска столица на спорта от следващата седмица. Започва инициатива, в която ще бъдат представени над 50 вида спорт. Мотото на спортната седмица е "Бъди активен".

"Достъпът до събитието е безплатен и свободен за всички. Целта е хората да имат възможност да се докоснат до колкото се може повече видове спорт, за да изберат своя. С помощта на федерациите искаме хората да опитат спортовете, които ще представим", коментира зам.-министърът на спорта Стоян Андонов в "България сутрин".

"Тази година ще има конен спорт, американски футбол, водна топка - ще бъде доста атрактивно. Надяваме се да обогатим и спортната култура на най-малките", каза Денислав Коджабашев, който е състезател по тенис на маса.

Коджабашев сподели, че от малък се занимава с тенис на маса, но е фен и на футбола.

Зам.-министър Андонов коментира, че родителите трябва да знаят, че спортът прави децата най-вече здрави. Според него спортните зали в София са пълни с деца и активно спортуващи хора. 

"Единственият вариант хората да запазят интереса си към спорта е чрез доброто отношение на терен. Те трябва да дават много от себе си", каза Коджабашев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тайбе Юсеин, Златните момичета, Алберт Попов, легендарният Йордан Йовчев, Йорданка Благоева - това са само част от известните спортисти, които ще подкрепят инициативата тази година.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК