България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

В комикс за възрастни Благой Иванов разкрива седемте градски грехове

Премиерата на книгата е на 19 септември от 19:00 часа

18.09.2019 | 11:10 Редактор: Ралица Братанова

Писателят Благой Иванов и художникът Петър Станимиров създадоха сборник с комикс разкази за възрастни, изпъстрени с истории за седемте градски гряха.

"Генералната концепция е да се опитаме да вкараме комикса в нормалната литература, защото когато се издават комикси у нас, те винаги са били по-бутикови издания, отколкото общодостъпни", коментира Благой Иванов в "България сутрин".

По думите на пиастеля комиксът може да бъде едновременно и добра литература, и добро изобразително изкуство, ако е направено качествено. 

Художникът Петър Станимиров сподели, че създаването на сборника им е отнело около 2 години.

"Цялата идея за създаването на тази книга е на Благой. Аз го подкрепям във всичко, което е написал. Дълго време чакахме да направим нещо заедно", обясни Станимиров пред Bulgaria ON AIR.
 
По неговите думи в България се среща мисленето, че комиксите са само за деца. Станимиров сподели, че има две-три истории, които са свързани с деца и там се е наложило да се работи много внимателно.

"Не искаме никъде самоцелното насилие. Ако нещо се случва, то трябва да е, защото историята го изисква", уточни писателят.

Премиерата на книгата ще бъде на 19 септември от 19:00 в столичен клуб.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК