България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Театър 199 открива новия сезон с "Приятно ми е, Ива!"

Спектакълът е отличен с две награди "Икар" 2019

13.09.2019 | 11:03 Редактор: Василена Василева

Театър 199 oткрива новия театрален сезон. Началото му ще бъде дадено с представлението "Приятно ми е, Ива!" от Ива Тодорова. Спектакълът е отличен с две награди "Икар" 2019 – за водеща женска роля и за драматургичен текст, както и с извънредна награда "Златен кукерикон" за индивидуално театрално постижение.

С това заглавие театърът ще вземе участие в Международния театрален фестивал "Сцена на кръстопът" – Пловдив на 12 септември и в Есенен театрален салон – Сливен на 18 септември.

Други акценти в програмата на Театър 199 през септември са двете най-нови заглавия в репертоарния афиш – комедията "Влюбена, сгодена, изчезнала" от Щефан Фьогел на 18 септември и "Най-бързият часовник във Вселената" от Филип Ридли на 28 септември.

"Постоянството е нещо много трудно. Когато обаче работиш със сплотен екип, е възможно да се случи. А най-добрата мотивация е да правиш това, което обичаш", сподели в студиото на "България сутрин"  директорът на Театър 199 Анна Монова.

Актрисата Ива Тодорова пък допълни, че едно представление говори много и за самия живот. 

На 22 октомври от 19.30 часа ще се състои премиерата на скандинавската пиеса "Хаос" от Мика Миляхо, режисьор – Марий Росен. В постановката участват Йоана Буковска – Давидова, Елена Атанасова и Радина Думанян.

До края на 2019 г. е програмирана и премиера на постановка за деца. На 15-и декември най-малките театрални почитатели ще могат да видят "Малката кибритопродавачка" по Ханс Кр. Андерсен. Това ще е дипломен спектакъл и режисьорски дебют на куклената актриса Анна – Валерия Гостанян.

Кулминацията на сезона е предвидена за 12 юни 2020 г., когато Театър 199 официално ще отбележи 55 години от създаването си с премиерата на пиесата "Боклук" от Елена Телбис. Режисьор на постановката е Ивайло Христов, а в ролите ще видим Светлана Янчева, Анастасия Лютова и Весела Бабинова.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК