fallback

Трус в ДБГ заради Манолова: Зеленогорски създава нов десен проект

Изумен съм, това е въпрос на принципи, заяви зам.-председателят в оставка 

13.09.2019 | 08:55 Автор: Тодор Петров

Кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София предизвика раздори и разцепление в дясно, след като Движение "България на гражданите" подкрепи нейната номинация. Припомняме, че Манолова получи подкрепата на софийската организация на БСП, а зад нея застанаха още от АБВ и "Движение 21".

Зам.-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски обяви пред Bulgaria ON AIR, че напуска партията и заедно със свои съмишленици ще създадат нов десен проект.

"Изумен съм, защото в устава ясно е записано, че сме дясна партия с десни ценности. Това е въпрос на принципи и не става въпрос за конкретната личност. На първи тур дясното и лявото трябва да имат кандидати. Писмото на ДБГ беше отхвърлено от някои колеги с насмешка", обясни Зеленогорски.

Зам.-председателят в оставка подчерта, че е искал да бъде издигнат общ десен кандидат за кмет в София. По думите му обаче в ДБГ се е тръгнало в посока, която е на ръба на устава. Зеленогорски отбеляза още, че няма как партията да подкрепи и кандидат на ГЕРБ.

"За десните хора в партията не остана избор освен да си тръгнем. Решили сме с моите колеги да създадем нов десен проект. Нашата идея е да бъдем мост между десните партии, за да може да се стигне до ефективно обединение на десницата в България", заяви той в ефира на "България сутрин".

Бъдещият нов проект щял да бъде децентрализиран и ориентиран към ефективни десни политики за управление на регионите и общините, стана ясно от думите на Зеленогорски. 

Според него подкрепата от страна на БПС и АБВ ясно показва кой е левият кандидат в София, а именно Мая Манолова. Десните избиратели пък се обърквали кого да подкрепят. 

"Хората в София имат своя десен кандидат. Това е арх. Борислав Игнатов и призовавам всички да го подкрепят. Струва ми се доста странно в столицата да спечели ляв кандидат. София трябва да стане модерен европейски град. Този човек разбира от градоустройство", каза още Найден Зеленогорски.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback