Пловдив - градът, който културата преобрази изцяло

Той е пример за това как се свързват на ниво култура различни места по света

06.09.2019 | 08:40 Редактор: Юлия Христова

Навършиха се 5 години от избирането на Пловдив за Европейска столица на културата. Представената на тази дата през миналата година програма е вече в ход. Стотици събития и публики преобразяват ежедневно града, кварталите и региона в декор, сцена, изложбена зала и място за споделяне на нови и необичайни културни преживявания. 

От началото на 2019 година в рамките на програмата на Европейска столица на културата са осъществени близо 530 публични събития. От тях безплатни и със свободен достъп за публики са 376.

"Това е най-голямата инвестиция в култура в новата история на България", каза за "България сутрин" Виктор Янков от инициативата "Европейска столица на културата". 

Той допълни, че в рамките на инициативата има голямо и богато съдържание на съвременно изкуство, че кв. "Капана", за по-малко от 4 г., се е превърнал в място за творчески индустрии и Пловдив вече има друг имидж на международната карта.

"Градът се промени тотално и е пример за това как се свързват градове на ниво култура с Европа, с Япония дори", посочи Янков пред Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК