България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Намерени от чудесата" - книга за тайнствените и непознати места

Има обекти, които плачат за консервация, каза Николай Нинов

03.09.2019 | 11:30 Редактор: Ваня Кузманова

Непоносимо скучен е животът на хората, които не вярват в чудеса и не мечтаят за приключения. Още по-печално изглежда положението за обезверените, които обаче искат нещо хубаво да се случи от само себе си, забравяйки, че истинските чудеса могат да се сътворят с нашата воля.

Един доказан експерт в издирването и описването на непознати места се подготвя за третата си книга, посветена на причудливи скални образувания, древни мегалити и живи светилища.

Книгата "Намерени от чудесата. Скалописи от мистична България" вече е излязла от печат, но ще бъде представено официлано след дни. 

"Има няколко групи във Facebook, които обединят хора с различни професии, но с общи влечения към праисторията на археологията и всички ние си разменяме информация", сподели журналистът Николай Нинов в "България сутрин".

Той допълни, че има още много непроучени места освен тези 450 обекта, за които става дума в трите му книги. 

"Има обекти, които плачат за консервация. Такъв един обект е скалният комплекс "Сватбата", намиращ се на 30 километра от Банско. Фигурите при него са изключително ерозирали и много разрушени", посочи писателят Нинов пред Bulgaria ON AIR. 

От думите му стана ясно, че книгите му са свързани с това да популяризират тези обекти и повече хора да стигнат до тях, да накарат и други хора да минат по неговите стъпки. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК