България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Майстор готвач превърна класическия таратор в изискано гурме ястие

Все повече хора започват да търсят модерното, посочи шеф Милен Златев

03.09.2019 | 10:30 Редактор: Ралица Братанова

Гурме кухнята е способна да вземе най-доброто от класиката и да му придаде нов - по-привлекателен и разчупен вид. Именно това прави шеф Милен Златев, използвайки традиционни български рецепти, за да създаде чудеса в кухнята.

"Намираме вдъхновение от старите български ястия, които се опитваме да интерпретираме по модерен начин, като променяме текстура, визия, вкус и добавяме нещо от себе си", каза готвачът в "България сутрин".

На готварско състезание в Македония шеф Златев представя уникален гурме таратор. Той сподели, че идеята му е била да пресъздаде класическата рецепта и допълни, че в неговото ястие вкусът е абсолютно същият, но визията е изцяло променена.

Пред Bulgaria ON AIR майсторът в кухнята обясни, че с необходимите продукти и инвентар, както и при следване на рецептата всеки би могъл да опита да си го приготви вкъщи.

Шеф Милен Златев отбеляза още, че се занимава и с обучение на ресторантьорски кадри, които са не само любители, но и професионални готвачи.

"Все повече хора започват да търсят новото, модерното, различното, но ще са необходими още едни 10 години, за да бъдем готови да се появим на световната сцена. Точно това ме кара да вървя напред и да експериментирам", каза още той. 

Харесайте страница ни във Facebook ТУК