България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Единствената детска площадка в "Манастирски ливади" - замърсена и неподдържана

Родители алармират, че децата им са принудени да играят в облаци от прах

29.08.2019 | 10:01 Редактор: Ралица Братанова

Години наред жителите на "Манастирски ливади" се борят за построяване на детска градина и чакат точно 4 години за изграждането на единствената детска площадка в района.

Вместо обаче деца да играят на нея, в момента около площадката преминават големи и тежки камиони от близките строежи, които не само я рушат, но вдигат и облаци от прах.

"Проблемът е, че детската площадка беше постигната с много усилия. Получихме обещание, че поне инфраструктурата около нея ще бъде изградена. Това не е направено. Няма и да стане. Раздават се разрешения за строеж, влиза тежка техника и създава кошмар за всички, които живеем тук. Вдига се прахоляк, вдига се мръсотия и всичко се изсипва върху детската площадка", коментира Софка Генова в "България сутрин".

Исканията на жителите са да бъде довършена ул. "Златните мостове", за да се прекрати замърсяването на детската площадка от тежката техника и да се назначи друг маршрут за камионите. Според тях превозните средства извършват около 200 курса на ден.

Живеещите в квартала алармираха пред Bulgaria ON AIR, че освен ежедневно замърсявана от камионите, площадката е и неподдържана. Въпреки лошите условия обаче посетители има.

"Площадката е преливаща от деца, не само че е единствената, ами е и малка за нашите деца, които са много. Този прахоляк и този шум, това тресене на земята, е просто страшно и ужасно и за самите деца, и за всички тук", сподели жител на квартала.

Гледайте видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК