България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Експерт: 74% от терористичните актове в САЩ са от вътрешен тероризъм

Такива събития се извършвали за политически цели, твърди Боян Чуков

06.08.2019 | 09:04 Редактор: Елена Несторова

Кървавите нападения в Охайо и Тексас отвориха стария дебат за контрола на оръжията отвъд Атлантика, но вкараха в употреба и теми на вътрешен тероризъм. 

"Всеки път, когато има подобно събитие в САЩ, винаги опираме до втората поправка на конституцията по отношение на носенето на оръжие, но там американският народ има право да създава легитимни милиции, които да коригират политиците", коментира Боян Чуков, експерт по антитероризъм в "България сутрин".

По думите му нападенията трябва да бъдат разглеждани на фона на задълбочаващата се битка между демокртаи и републиканци, и навлизането в предизборната президентска кампания през 2020 г.

74% от терористичните актове в САЩ са от вътрешен тероризъм. Не ставало въпрос за мюсюлмани, дошли от чужбина, твърди експертът.

"В този план американците имат много тежка вътрешна обстановка. Битката между демократи и републиканци, за съжаление, води до такива изкривявания и резултатите са такива, тъй като всяко едно такова събитие се използва много грубо за политически цели", каза Чуков.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК