България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Какво е да живееш в Рованиеми - града на Дядо Коледа?

Българин приключенец работи като туристически гид в Лапландия

02.08.2019 | 10:48 Редактор: Ралица Братанова

Българинът Мартин Стефанов живее в Лапландия, в града на Дядо Коледа - Рованиеми. Работи като туристически гид и всяко лято се прибира в България, за да разказва за приключенията си. 

"Попаднах в Лапландия заради образованието си, завърших там магистратура. Преди около 7-8 години осъзнах, че имам много скучен живот. Реших да направя живота си интересен и да започна да правя по-екзотични неща", сподели приключенецът Мартин Стефанов в "България сутрин".

Той обясни, че е избрал Лапландия, защото харесва северната култура и природа.

"Хората трябва да знаят, че Дядо Коледа съществува. Аз лично го познавам и съм го виждал много пъти. Всяка зима, когато съм там, почти всеки ден се виждаме", заяви Стефанов пред Bulgaria ON AIR.

Туристическият гид сподели, че пикът на сезона в Лапландия е покрай Коледа. По думите му Северното сияние може да бъде видяно там от септември до април. 

"В България приключенствам и снимам приключенията си в Youtube канал. Мисля, че задължение на всеки човек, който открие нов свят и си подобри начина на живот, е да сподели това нещо с останалите. Аз точно това правя", разказа Стефанов. 

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК