България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Екстремни селфита отнемат животи! Струва ли си?

Подобни действия крият огромни рискове, категорични са Кирил Трифонов и Емил Видев

29.07.2019 | 09:05 Редактор: Бойко Димитров

17-годишен младеж загина при опит да си направи селфи от 20-метров строеж в Приморско. Инцидентът се случи в събота вечерта около 01:00 часа. Тийнейджърът, заедно със свой приятел, влязъл в строежа, но в момента на снимката се подхлъзнал и паднал в асансьорна шахта. 

В "България сутрин" инженерът и любител на екстремната фотография Кирил Трифонов и каскадьорът и преподавател в НСА Емил Видев обясниха, че подобни каскади крият доста рискове, които младите и неподготвени хора не могат да оценят.

Двамата бяха категорични, че дори тях ги е страх от екстремните селфита. 

Според Трифонов целта на подобни снимки е младежите да впечатлят свои близки и приятели. Той сподели, че за да се правят такива каскади, трябва внимателно оценяване на рисковете, както и сериозна физическа и психическа подготовка.

"Подобни случаи има много преди социалните мрежи. Сега обаче хората се чувстват значими от лайкове. Те виждат, че друг събира повече от тях и искат да му подражават. Риск винаги има дори и при професионалистите. Той обаче трябва да бъде премерен. Често ми се е случвало да се откажа от даден трик, тъй като е много опасно", каза любителят-фотограф.

Емил Видев пък бе категоричен, че хората решават да си правят екстремни снимки, за да проверят свобственото си его. Според него често се стига до подобни инциденти, когато младежите видят нещо по телевизията или в социалните мрежи.

"Искал е да провери собственото си его или да впечатли свои близки и познати. Дали би направил това селфи, ако знае, че никой няма да го види? Хората виждат нещо на екрана и си мислят, че всеки може да го направи без да си дават сметка, че зад това стоят дълги години труд", обясни каскадьорът пред Bulgaria ON AIR

"Най-много ме е страх от хората, които казват, че не ги е страх от нищо", каза още той.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК