България сутрин

Всеки делник от 6:30 часа
още

Треньорът на питбула, нахапал трима: Превъзбудата лесно преминава в агресия

Животното било изключително добронамерено в приюта

16.07.2019 | 09:38 Редактор: Бойко Димитров

Превъзбудата при питбулите лесно преминава в агресия. Това обясни треньорът на кучета Лъчезар Планински в "България сутрин". Той обаче бе категоричен, че питбулът, който нахапа него и стопанката си онзи ден, не е показвал агресия по време на заниманията, които са провеждали със собствениците му.

По думите на Планински осиновителите на питбула, който има и предишни прояви на агресия, са направили няколко консултации с него, за да разберат дали кучето може да бъде превъзпитано. Именно след една от тренировките обаче животното бързо преминава от състояние на радост към агресия.

"След осиновяването собствениците на кучето се обърнаха към мен. Преди това са работили с друг треньор. Направихме 4 консултации, за да видим кучето как реагира и дали проявява агресия. Питбулите се превъзбуждат от много фактори. Първоначалният импулс е добронамерен, но понякога лесно се преминава в агресия", разказа треньорът.

Доброволецът от приюта за кучета, където е бил настанен питбулът, след като е нахапал първия си собственик, Асен Божилов пък бе категоричен, че животното не е проявявало никаква агресия през тези 4 месеца, в които е било там.

"Кучето се държеше нормално. Нямаше никакви наченки на агресия. Държеше се мило с всички доброволци. Осиновителите са момче и момиче, които дойдоха в приюта, попълниха анкета, проверихме жилището им. Всичко беше нормално. Те бяха предупредени, че е имало инцидент с предишната собственичка. И двамата бяха наясно с историята на кучето", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК