Мощно оръжие или инструмент за манипулация? Как да боравим с гласа си?

От НАТФИЗ организират събитие, посветено на проблемите на звуковата среда и говорната ни култура

10.07.2019 | 10:53 Редактор: Василена Василева

Мощно оръжие или инструмент за манипулация? Знаем ли как да боравим с гласа си и полагаме ли грижи за неговото шлифоване? Тези въпроси вълнуват не само хората със творчески професии, но и всички, които имат комуникация с други хора от различни професии и възрасти. 

От НАТФИЗ организират събитие, посветено на проблемите на звуковата среда и говорната ни култура, което ще се проведе на 2 и 3 ноември 2019 г. 

"То ще бъде посветено на 70 години от създавамето на катедра "Сценична реч" в учебното заведение и по повод 1 ноември – Деня на народните будители", отбеляза в студиото на "България сутрин" д-р Тодор Мечкарски, който е преподавател в университета.

"Участие могат да вземат всички, които искат да получат повече информация по темата или пък да се запознаят със спецификата на говорното изказване", сподели още актрисата и преподавател по актьорско майсторство и сценична реч Валерия Кардашевска.

Конференцията ще се проведе в два модула – теоретичен и практически. В теоретичния могат да се включат институции, организации и медии с изказвания и становища, както и експерти с научни доклади. В практическия модул желаещите за участие могат да заявят работни ателиета. Докладите, изказванията и работните ателиета трябва да бъдат в рамките на тематичните полета "техника на говора и правоговор", "сценична и публична реч", "вокално-изпълнителска техника".

НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" предвижда да издаде юбилеен сборник, включващ докладите и изказванията от конференцията и материали от честването на 70-годишнината на катедра "Сценична реч".

Вижте още във видеото!

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК