България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Споделете музиката в двореца Врана" разказва как се раждат песните

Максим Ешкенази: Образователната функция на музиката става все по-важна

03.07.2019 | 10:30 Редактор: Юлия Христова

Летни концерти на Софийската филхармония в парка на двореца Врана с мотото "Споделете музиката в двореца Врана" предстоят през юли.

Те започват на 7 юли от 20 ч., когато Софийската филхармония и Националният филхармоничен хор ще изпълнят откъси от опери на Верди, Пучини и Бизе. 

Камерни произведения на Моцарт, Бах, Менделсон, М. Големинов, Милчо Левиев, Астор Пиацола ще звучат на 8 юли от 20 ч. в изпълнение на струнен квартет "Филхармоника". 

9 юли е запазен за най-малките меломани. 

"Една от целите на тези концерти е да покажем на децата красотата и магията на човешкия глас, как се раждат песните и как е създаден човешкият звук", каза в "България сутрин" диригентът Максим Ешкенази.

По думите му колкото по-рано децата започнат да се докосват до класическата музика, толкова по-добре за тях, родителите им и цялото общество.

"Свидетели сме на тенденция, при която образователната функция на музиката става все по-силно застъпена", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Вечерта на 10 юли е посветена на цигулката на Юлиян Рахлин. Веднага след това ще звучи и "Италианска симфония" от Менделсон под диригентството на Максим Ешкенази.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК