България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Млади театрали представят Шекспир и Молиер на открито

Търсим съвременен прочит на класиците, разкараха Марин Маринов и Николай Киряков

02.07.2019 | 10:50 Редактор: Бойко Димитров
Млади театрали представят Шекспир и Молиер на открито

Млади театрали от НАТФИЗ ще стъпят върху класиката и със смели интерпретации, по оригинален начин, ще съживят доказани текстове на Шекспир и Молиер. Всичко това ще се случи в градината на столичен хотел. Талантливите актьори ще представят кратки сценични форми от нетеатрални текстове на 4 юли, а на 18 ще покажат джаз вариации на известни песни.

Актьорът Марин Маринов заяви в "България сутрин", че очаква театърът на открито да бъде голямо предизвикателство за него и колегите му. 

"Това е продължение на нашето обучение. Ще представим едни текстове, които са правени за сцената на НАТФИЗ, а сега ще трябва да ги пригодим за градината на "Гранд Хотел София". Това е сериозно предизвикателство за нас, тъй като публиката ще е различна от тази, която идва в НАТФИЗ. Нашият поглед ще осъвремени текстовете, които ще представим", обясни той.

Режисьорът Мартин Киряков пък призна, че текстовете са приготвени още по време на семестъра, като за адаптирането им за театър на открито са участвали както студенти, така и преподаватели от НАТФИЗ. 

"Текстовете сме ги приготвили още през семестъра. Помагат ни и преподаватели от НАТФИЗ. Текстовете ще бъдат осъвременени, но ще запазят основата си, каквато е написана от Шекспир и Молиер. Търсим нови идеи, нов начин на мислене, послания за публиката. Не е нужно да се прави нещо коренно различно, за да е добро", разказа режисьорът пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК