fallback

Да зарежеш банковия офис, за да спасяваш бедстващи деца в Африка

Даниел Делибашев осигурява вода, храна и легла за нуждаещите се в Гана и Уганда

26.06.2019 | 08:23 Автор: Бойко Димитров

Българин спасява деца в Африка, като помага със закупуването на храна, вода, медикаменти и легла за малчуганите. Даниел Делибашев посещава Гана за първи път през 2017 година, след което решава да напусне комфорта на банковия офис и да се отдаде на доброволчески труд на Черния континент.

В "България сутрин" Делибашев разкри, че вече помага на няколкостотин деца, които живеят в крайна немотия. Той обясни, че още от малък е мечтаел да посети Африка.

"Всеки, който се е сблъскал с Африка, няма как да не я обикне въпреки условията, животът и трудностите там. В повечето случаи обаче той се завръща. През 2017 година бях в Гана и през 2019 г. отново реших да посетя страната, както и Уганда. В живота сме свикнали да искаме и да получаваме. Там обаче се вижда в каква немотия живеят хората и човек решава да върне нещо", разказа Делибашев. 

Българинът заяви, че вече почти е успял да реализира два проекта - по-лесен достъп до вода за деца в Гана, както и закупуване на матраци в сиропиталище в Уганда. 

"Имам съмишленици, които помагат. Закупуваме храна, вода и медикаменти за децата. В едно сиропиталище в Уганда 55 деца спят в 2 стаи. Хората могат да даряват за децата в Африка на сайта на фондация "Smile for Africa". Преди да замина за Африка помагах на български деца в нужда. Сега продължавам да го правя, но помагам и в Африка. В момента проектът в Уганда е почти завършен. Следват проекти за улесняване на достъпа до вода", каза още Делибашев пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback