България сутрин

Всеки делник от 6:30 часа
още

Ясно небе, високи температури и без валежи - лятото най-после е тук

Градусите през уикенда ще достигнат 32-33, посочи Симеон Матев

07.06.2019 | 08:00 Редактор: Тодор Петров
Ясно небе, високи температури и без валежи - лятото най-после е тук

Над страната днес няма облаци и преди обед в цяла България ще бъде предимно слънчево. По-плътни ще бъдат облаците в Североизточна България и над планините. На места там ще превали и прегърми в следобедните часове. Западна и Централна България днес ще си отдъхнат от валежите.

Това стана ясно от прогнозата на синоптика на Bulgaria ON AIR Симеон Матев, който подчерта, че времето продължава да се затопля и максималните температури ще достигнат летни стойности от 27 до 32 градуса. 

Не е изключено да превали краткотрайно по северното ни крайбрежие. По морето обаче също ще бъде топло.

В събота отново ще има много слънчеви часове, но следобед в Източна България не е изключено да прегърми и превали. Черноморието ще бъде обект на кратки следобедни валежи. Ще има места у нас с максимални температури от 33 градуса.

В неделя се очакват краткотрайни валежи в голяма част от страната, като по-интензивни ще бъдат в Северна България. Новата седмица ще започне с условия за краткотрайни валежи, основно в следобедните часове и в източната половина на страната. В края на следващата седмица дори се очаква да ни връхлети първата по-гореща вълна.

Гледайте видеото с цялата прогноза.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК