fallback

Българска следа в създаването на музиката за "Междузвездни войни"

Много хора в нашия бранш ми казват, че не знаят нищо за страната ни, но са чували наша музика, разказа Георги Стрезов

29.05.2019 | 10:10 Автор: Бойко Димитров

Българин впечатли композитора на филмите от сагата "Междузвездни войни" Джон Пауъл. Композиторът Георги Стрезов обясни в "България сутрин", че с други негови колеги работят с виртуални музикални инструменти от 6-7 години. Имат клиенти от цял свят, а сред тях е и  Джон Пауъл, който се е свързал с тях, за да записват музика за легендарната сага.

"Един от персонажите е свързан с много специфична тема, която е изпята от български народни гласове, от хора на Ваня Монева. Ако трябва аз да композирам музиката ми пращат ексклузивни кадри от филма. В случая с "Междузвездни войни" има много рестрикции и не видяхме нищо от филма.", сподели композиторът.

Талантливият музикант допълни, че много хора в неговия бранш нямат представа къде се намира България, но въпреки това са наясно с музиката ни.

"Винаги съм обичал да слушам музика. Решението да се занимавам професионално е, когато се запознах със софтуеър за създаване на музика. Преди това съм учил пиано. В България имаме страшно много уникални гласове, народна музика, хорови традиции. Ние някак не ги използваме правилно", каза още Стрезов пред Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback