България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Дипломат: Доверието към ЕС продължава вече 12 години, ЕП е най-демократичната институция

Бисерка Бенишева смята, че ние си даваме сметка, че сами няма да успеем и трябва да бъдем част от общност за просперитет

26.05.2019 | 10:33 Редактор: Зорница Костадинова
Дипломат: Доверието към ЕС продължава вече 12 години, ЕП е най-демократичната институция

Като член на Европейския съюз България има права, но и задължения. Какви са те? Темата в изборното студио "Гласът за Европа" коментира дипломатът Бисерка Бенишева.

"Доверието към ЕС продължава вече 12 години. Европейският парламент е най-демократичната институция, избрана от гражданите на всички държави членки", посочи тя пред Bulgaria ON AIR.

И допълни, че кулминацията на политическите сблъсъци ще бъде довечера след резултатите и тогава ще разберем кои възгледи са били по-убедителни.

На въпрос кои са важните неща за България като част от Европа, Бенишева отговори така:

Децата ни да живеят по-добре и да превърнем Европа в по-сигурно място за живеене.

По думите ѝ българите инстинктивно си даваме сметка, че сами няма да успеем и трябва да бъдем част от общност за повече просперитет.

Относно темата за Шенген, дипломатът е на мнение, че шенгенското пространство е било силно разтърсено от мигрантската криза и не е показало устойчивост.

Според нея шенгенското пространство се нуждае от реформа - свободата на движението без граници да бъде защитена така, че да функционира правилно.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК