България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Криминалист: Заподозреният за две убийства Стоян Зайков едва ли още е в страната

В МВР куца превантивната дейност, коментира Иван Савов в "България сутрин"

20.05.2019 | 08:45 Редактор: Василена Василева
Криминалист: Заподозреният за две убийства Стоян Зайков едва ли още е в страната

11-и ден продължава издирването на Стоян Зайков в Костенец. 43-годишният мъж е заподозрян за извършването на две убийства. 

Той е в неизвестност от 9 май, когато беше открито тялото на бившата му приятелка, от която има дете. 

"Oперацията може да бъде кръстена "след дъжд качулка". Органите на реда до момента не са открили нищо съществено. По-скоро трябва да се работи в посока на това, че лицето се е отдалечило максимално много от района и дори не е в страната в момента", коментира в студиото на "България сутрин" криминалистът Иван Савов.

На 16 май полицията откри и тяло на мъж, който живеел в непосредствена близост до дома на Зайков. Все още не са готови експертизите, които ще докажат той ли е извършителят и на двете престъпления.

Службите имат предположение, че той се укрива в района на Костенец. Затова и безпрецедентната операция там продължава. В събота полицията намери оръжие в гориста местност близо до пчелни кошери. Все още не е ясно дали обаче пушката е на Зайков.

"Косвените доказателства говорят, че извършителят се е подготвил. Преди да извърши първото престъпление той е изтеглил всички пари от сметките си", добави още Савов.

"В МВР, за съжаление, куца твърде много превантивната дейност. И накрая превръща провалите си в евтини медийни успехи", отсече криминалистът пред Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.