Костенец: Откриха оръжие - ловна пушка, може да е на Стоян Зайков

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов обясни, че издирваният едва ли е напуснал страната

18.05.2019 | 13:00 Редактор: Ивайло Николов
Костенец: Откриха оръжие - ловна пушка, може да е на Стоян Зайков

Малък пробив в Костенец повече от седмица след изчезването на заподозрения за убийство Стоян Зайков. Той все още не е заловен, но разследващите намериха оръжие в един от претърсваните периметри в Костенец, каза главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов на брифинг по повод убийството в Костенец.

На горещата следа са се натъкнали разследващите тази сутрин. Намерена е ловна пушка в скривалище край града и в близост до река. Предполага се, че това скривалище е направено от Стоян Зайков.

Заедно с оръжието са намерени и боеприпаси, но дали е на Зайков тази пушка, трябва да стане ясно след експертиза. Второто убийство, заради което издирват Стоян Зайков беше извършено именно с ловна пушка, но дали е тази, се очаква да се разбере.

"Напълно възможно е да се укрива. Назад във времето в минали периоди се е укривал с месеци. Бил е изолиран. Той е способен да оцелява сам. Може да няма помагачи", каза гл. секретар на МВР Ивайло Иванов. 

Той призна, че е възможно органите на реда да са допуснали слабости при издирването при положение, че вече повече от седмица Стоян Зайков не може да бъде открит.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК