Рекорден брой полицаи в Костенец, но осми ден няма следа от убиеца

МВР пази всички, които се чувстват застрашени по някакъв начин

17.05.2019 | 13:00 Редактор: Ралица Братанова
Рекорден брой полицаи в Костенец, но осми ден няма следа от убиеца

Рекорден е броят на полицаите в Костенец. Те стават все повече във втората седмица, в която неуспешно търсят Стоян Зайков.

Униформените проверяват абсолютно всяко превозно средство, което се опитва да влезе в квартала, където беше убита втората жертва - Валентин Петров.

Главният секретар на МВР определи мащабната акцията като безпрецедентна. А кметът на Костенец не помни в града да е имало толкова полиция. Той познава издирвания Стоян Зайков.

"С лицето Стоян Зайков сме били съученици от 1 до 7 клас. В последните 15 години нямам пряко наблюдение какво прави. Всички сме изненадани, едва ли някой е очаквал да се направи такава постъпка", каза градоначалникът пред Bulgaria ON AIR.

Полицията засега не открива връзка между убийството на Милена Шишкова и това на Валентин Петров няколко дни по-късно. Двете убийства са извършени с различни оръжия. 

Издирването на Стоян Зайков продължава и извън района на Костенец. От вчера сигналите от граждани са зачестили, но засега нито един от тях не води до издирвания.

Хората в града се страхуват заради слуховете, че убиецът действа по списък с потенциални жертви. Вътрешният министър Младен Маринов посочи, че всички, които се чувстват застрашени, са преместени на друго място и се пазят от полицията.

Допуска се, че издирваният може да се намира далеч от района, но според Младен Маринов той не е напуснал държавата.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК