Безпрецедентен брой полицаи в Костенец, издирването на Зайков продължава

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов увери, че се работи по всеки сигнал, чакат се и експертизи

17.05.2019 | 08:15 Редактор: Ивайло Николов
Безпрецедентен брой полицаи в Костенец, издирването на Зайков продължава

Пореден ден продължава издирването на Стоян Зайков, който е обвинен в убийството на жена и третия си братовчед. Полиция и жандармерия са блокирали Костенец.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов заяви тази сутрин, че полицейското присъствие в града е безпрецедентно и бройката на служителите е рекордна за подобна операция, а нови сигнали за местонахождението на Зайков няма.

"Още не са станали експертизите, които категорично да ни потвърдят, че извършителят е един и същ, но основната версия е това. Нова информация няма. Новото е - сигурни сме, че убийството е станало вечерта на 14-и, че е извършено с гладкоцевно оръжие, няма данни за взлом в помещението, където е намерен убитият", коментира главният секретар на МВР.

Главен комисар Ивайло Иванов увери, че МВР работи и по охраната на хората, които са подавали сигнали или са потърсили помощта на органите на реда, но категорично отрече, че е бил намерен списък на убиеца с хора, които са потенциални негови жертви. 

"Това се носи тук от местното население. В тази връзка хората, които са потърсили съдействие от наша страна са обезпечени, с всеки е разговаряно и за когото смятаме, че е застрашен, са взети мерки", обясни още главният секретар на МВР.

Ивайло Иванов каза, че е имало и фалшив сигнал за забелязването на Стоян Зайков, а вече съдействието на граждани става все по-засилено и обясни, че органите на реда работят по всеки един сигнал до пълната проверка.

Гледайте видеото.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК