България сутрин

Всеки делник от 6:30 часа
още

Лице на ВМРО за евровота: Против съм Истанбулската конвенция и пакета "Мобилност"

Каракачанов е най-успешният министър на отбраната, заяви ген. Шивиков

22.04.2019 | 08:55 Редактор: Тодор Петров
Лице на ВМРО за евровота: Против съм Истанбулската конвенция и пакета

"Против съм Истанбулската конвенция и джендър идеалогията, не приемам пакта за миграцията, против съм пакета "Мобилност" на президента Макрон", заяви кандидатът за евродепутат от листата на ВМРО ген. Димитър Шивиков пред Bulgaria ON AIR.

Бившията началник на 61-ва бригада от Българската армия сподели, че в последните два месеца е участвал на срещи на партията, на които е бил поканен лично военния министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. 

"Беше отправена покана към мен да бъда включен в листата на ВМРО за европарламента от гражданската квота. В огромна степен моите виждания се припокриват с политиката, която отстоява ВМРО", посочи ген. Шивиков в "България сутрин".

Той подчерта, че в листата на ВМРО има представители на православното християнство, католицизма и протестантството. А по думите му каузата, която ги обединява, е България над всичко.

Ген. Шивиков бе категоричен, че ако ВМРО, НФСБ и "Атака" бяха решили да се явят заедно на евроизборите, той не би участвал в листата им. Според него Валери Симеонов и Волен Сидеров отправят неприемливи послания към българския народ.

Гостът в студиото на Гергана Венкова и Златимир Йочев е на мнение, че през последните 30 години всички държавни решения са били пагубни за Българската армия. 

"Г-н Каракачанов е най-успешният министър на отбраната, защото има доблестта открито да заявява своите позиции. Разполагаме с техника, която е морално остаряла и негодна", посочи ген. Шивиков.

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК