България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Майката на 12 деца, която роди на площада в Баня... дължи милиони на държавата

Бизнесмен от Пловдив направил Веска Лучева собственик на 3 фирми за точене на ДДС

14.03.2018 | 08:09 Редактор: Велислав Филипов
Майката на 12 деца, която роди на площада в Баня... дължи милиони на държавата

В схема за милиони левове се оказа 39-годишната Веска Лучева от град Баня. Жената доби национална известност, след като на 8-и март роди дванадесетото си дете на на градския площад. Оказва се, че преди години бизнесмен от Пловдив предложил договор на Веска. Документът, който тя разписала, я направил собственик на 3 фирми за точене на ДДС. 

Абсурдната историята на Веска започва преди 22 години, когато едва на 17 тя ражда първото си дете от почти непознат мъж. Веска се запознава с него в Германия, забременява и се връща сама в България. 

Така, без да се обичат, двамата остават заедно 16 години. Един ден мъжът ѝ тръгва за Свиленград и никога повече не се появява. 

Останала сам сама с многобройната си челяд, самотната майка е принудена да смени квартирата. Така се запознава със съпруг номер две - Димитър.

През май 2010 г. обаче социалните служби отнемат всичките ѝ деца. Така Веска посяга към алкохола. Димитър ѝ помага да не се срине напълно, но не успява да ѝ помогне, когато мистериозен бизнесмен от Пловдив ѝ предлага 20 000 лева, ако разпише купчина документи. 

Пари така и не получава, но се сдобива със задължения за милиони левове. Това не спира Веска да прибави още един член към семейството си. 

Заради милионите, които дължи на държавата, 39-годишната майка няма право на помощи за детето. Още е един абсурд в абсурдната история на Веска от Баня.