България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

САЩ отговори на химическата атака на Сирия с 59 ракети "Томахоук"

Арабистът проф. Владимир Чуков коментира извънредната ситуация в пряка връзка пред Bulgaria ON AIR

07.04.2017 | 07:32 Редактор: Жанета Нейкова
САЩ отговори на химическата атака на Сирия с 59 ракети

"Още вчера се разбра, че такава атака вероятно ще има. Буквално, след като Русия отхвърли проекторезолюцията на ООН се разбра, че САЩ и Русия уговарят точно параметрите на това което се случи през нощта", каза проф. Чуков.

Бойни кораби на САЩ в Средиземно море изстреляха тази нощ 59 крилати ракети "Томахоук" по правителствени цели в Сирия, предaде Dnes.bg Ударите са били насочени срещу сирийско летище в отговор на предполагаемата химическа атака от страна на силите на президента Башар Асад срещу град Хан Шейхун в провинция Идлиб.

В пряка телефонна връзка пред Bulgaria ON AIR арабистът посочи, че в концепцията за Национална сигурност на САЩ има клауза, в която се казва, че този, който използва средства за масово унищожаване, веднага се превръща в мишена на американските въоръжени сили.

"След смяната на Стивън Бенън в Съвета за Национална сигурност на САЩ и беше върнат генералът на Национални щаб се разбра, че Доналд Тръмп няма да стои без отговор!" - заяви арабистът.

Преди минути BBC заяви, че има загинали, вследствие на нападението на американската държава. 

Президентът Доналд Тръмп даде официално изявление по повод действията на САЩ в Сирия:

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
nikolay.ignatov.79.b
преди 7 години
На госпоица водещата сутринта и никак не е хубава. Нещо се опитва да натрапи отношение към новината ли обективната водеща, или е в мензис? За нормалните хора лоша е сутринта на нападението над цивилни с химическо оръжие! *** смотана! Сигнализирай за неуместен коментар