България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Бедствията са се увеличили повече от 10 пъти за десетилетие

Това обяви в студиото на Bulgaria ON AIR Любомир Каракановски от БЧК

11.12.2016 | 10:08 Редактор: Тодор Петров
Бедствията са се увеличили повече от 10 пъти за десетилетие

Бедствията се увеличиха повече от 10 пъти за последното десетилетие. Силно се надявам, че няма хора под затрупаните сгради и няма да има повече жертви в Хитрино. Кучетата не можаха да се включат активно, защото вчера имаше изключително много дим.

Това каза пред Bulgaria ON AIR Любомир Каракановски от БЧК, който уточни, че на място са изпратени екипи на Червения кръст от Априлци, Троян и Пловдив. Складовете на БЧК в района са на разположение, за да предоставят необходимите средства. Веднага след трагедията хора от БЧК са раздали вода и храна на стресираните хора.

Още вчера сутрина в селото са командировани и психолози на БЧК, които са специално подготвени да работят с хора, преживели подобни трагедии.

"От утре стартира благотворителна кампания. На сайта на БЧК ще има банкова сметка за набиране на средства. Опитът показва, че има възможност да се възстановят щетите", обяви Любомир Каракановски.

На номер 1466 желаещите да помогнат за възстановяването на Хитрино могат да изпращат SMS с цена от 1 лев без ДДС. Събраните средства отиват директно за жителите на Хитрино.