Такев: Налагат се сериозни законови промени за издаване и съществуване на облигационните емисии в България

Иван Такев, изп. директор на БФБ и Камен Колчев, гл. изп. дир.на ЕЛАНА Финансов Холдинг

14.05.2015 | 11:51 Редактор: Дориана Ранкова
Такев: Налагат се сериозни законови промени за издаване и съществуване на облигационните емисии в България

Изпълнителният директор на БФБ, Иван Такев, коментира в студиото на Investbook, че се налагат много силни законови промени за издаване и съществуване на облигационните емисии в България. Постоянната промяна на параметрите на вече издадени облигации отблъсква всякакъв вид инвеститори.

 

Камен Колчев, главен изпълнителен директор на ЕЛАНА Финансов Холдинг, коментира, че законодателството касаещо облигациите у нас позволява на емитенти на облигации, които искат да не са коректни да могат да не бъдат. Има вече няколко такива случая у нас, като последното е с "Бросс Холдинг". Използват се "вратички" в закона, така че да не се върнат парите, добави Колчев, което според него торпилира идеята за публичен пазар като генератор на доверие и стабилност.

 

Според участниците в предаването приватизацията на БФБ трябва да се осъществи в пакет, или БФБ да бъде продадена с ЦД. В предаването може да чуете и Андрей Стойчев, дилър в Делтасток, който коментира защо ИП спира да търгува на БФБ.

 Още за регулациите на пазара, новите IPO-та на БФБ и увеличенията на капитал, спорни законови промени в следващия видео материал:

Investbook с водещ Дориана Ранкова