Брюксел 1

Събота от 17:00 часа
още

Тръмп – силно критикуван след срещата с Путин

Рязък обрат в позицията на американския президент

24.07.2018 | 17:54 Редактор: Зара Паталева
Тръмп – силно критикуван след срещата с Путин

Рязък обрат в позицията на американския президент Доналд Тръмп. След вълната от критики за изказването му в Хелзинки по време на срещата с Владимир Путин за руската намеса в американския президентски вот, държавният глава обяви, че бил разбран неправилно и е станало недоразумение. Защо възникна скандал след срещата? На брифинга след нея Владимир Путин отрече отново, че Русия се е намесила в президентските избори през 2016 г. Американското министерство на правосъдието, разузнавателните служби и двете камари на Конгреса окончателно бяха заключили, че Кремъл има пръст в американските избори. Въпреки това президентът Тръмп, след срещата с руския си колега, посочи, че вярва на Путин. А след безпрецедентните критики за това - се поправи. Коментар по темата правят проф. Михаил Константинов и журналистката Нина Спасова.

Парламентът задължи правителството да не подписва двустранни споразумения за обратно приемане на мигранти. Защо се наложи парламентарен дебат по темата, правим ли грешки в политиката си по отношение на мигрантите и какво предприема Европа. Всичко това след обвиненията на лидера на социалистите Корнелия Нинова и изслушването на премиера Бойко Борисов в парламента. Темата коментира евродепутатът от ресорната комисия на Европарламента Емил Радев.

ЕК с рекордна глоба от над 4 млрд евро за Google. Причината - привилегирова своята Google-търсачка. Какво следва от всичко това? Коментар на IT- експерта Борис Колев.

Втора част гледайте тук>>